Dit is wellicht het meest uitgebreide educatie moment van 2020!
Deze Mastercourse geeft een totaal inzicht van de verschillende behandelconcepten voor botregeneratie. Drie gedreven mentoren met een enorme bagage aan klinische en wetenschappelijke kennis, die dit graag met je willen delen, brengen je volledig op de hoogte van de mogelijkheden voor botregeneratie. De Mastercourse is verdeeld over twee dagen en bestaat uit theorie, praktijk en netwerken.
Herstellen van ontbrekende botvolumes: GBR, Ti-Mesh en Khoury-techniek
Voor edentate patiënten is er keuze uit een breed scala aan implantaat voorzieningen. Vaak wordt onvoldoende botvolume geaccepteerd, ondanks dat dit het resultaat en de kwaliteit van de behandelingen op lange termijn kan beïnvloeden of de beschikbare prothetische mogelijkheden kan beperken. Een ideale behandelplanning moet worden uitgevoerd, rekening houdend met de beperkingen van de patiënt, om de botcondities te herstellen voor een optimale plaatsing van het implantaat.
Van de verschillende strategieën die kunnen worden toegepast om ontbrekende botvolumes te herstellen, worden de drie meest voorspelbare technieken vergeleken en uitvoerig besproken:
- Inzicht krijgen in het verschil tussen beperkte en onbeperkte osseuses-effecten
- GBR: indicaties en principes
- GBR: step-by-step techniek, motivatie en achtergrond
- GBR: complicaties, oorzaken, protocollen en nieuwe toepassingen van GBR
- Ti-Mesh: indicaties en principes
- Ti-Mesh: step-by-step techniek, motivatie en achtergrond
- Ti-Mesh: Tips & Tricks voor het succesvol beheren van protocollen en complicaties
- Khoury-techniek: indicaties en principes
- Khoury techniek: step-by-step techniek, motivatie en achtergrond
- Khoury-techniek: complicaties, oorzaken en protocollen
GBR is een botregeneratie procedure, waarbij gebruik wordt gemaakt van een membraan. Deze kunnen we onderverdelen
in twee groepen: resorbeerbare en niet-resorbeerbare membranen. Niet-resorbeerbaar wordt nog steeds beschouwd als de “gouden standaard” in GBR, vandaar dat het gebruik ervan meestal wordt geassocieerd met een lange leercurve, meer invasiviteit, meer complicaties… Om die redenen wordt de laatste 10 jaar steeds vaker gekozen voor resorbeerbare membranen.
De Ti-Mesh botregeneratie benadering zal diepgaand en stapsgewijs besproken worden om de techniek, beperkingen en complicatie-aanpak te definiëren en te beheren op basis van onderzoeken en klinische ervaringen. Tijdens de workshop zullen failures worden geanalyseerd en zullen succesvolle casussen worden belicht, beide met een lange termijn follow-up.
Khoury-techniek: de workshop zal een uitgebreid overzicht geven van de principes en klinische technieken van botaugmentatie bij defecten in casussen, waarbij de Khoury-techniek als behandeling werd gekozen. De workflow van de techniek zal worden gepresenteerd en in praktijk worden gebracht. Elke deelnemer zal een corticale plaat en botsplinters van de schuine mandibulaire lijn genereren, het implantaatbed voorbereiden, het autologe bot fixeren met osteosynthese-schroeven en het operatiegebied sluiten met de (voorheen passieve) weke delen. De botaugmentatie wordt uitgevoerd op het moment dat het implantaat wordt geplaatst.